Släng inte pengar i sjön med dyra patent

Att patent, varumärkesskydd och designskydd kan vara kloka investeringar och bra skydd har vi stenkoll på. Något vi har lika bra koll på är att den typen av skydd ibland kostar mer än det smakar. Det gäller att tänka smart kring vad du ska skydda och när du ska göra det.

Vi vill att du ska tjäna pengar på dina innovationer

För att ett patent ska löna sig behöver du ha koll på var verksamheten befinner dig nu och vart du vill ta den i framtiden. Att få ett patent är nämligen en kostsam process, både vad gäller tid och pengar.

Befinner du dig i en teknisk bransch där utvecklingen rusar på kanske det är smartare att lägga pengarna på att säkra viktiga samarbeten än att skydda innovationer som snart kommer vara ointressanta och ersatta med något nyare.

I ett helt annat läge kanske patent och andra skydd är den mest lönsamma vägen att gå. Då gäller det i stället att söka patent för rätt delar av innovationen, och i rätt tid. Oavsett vad lösningen blir är den grundliga analysen innan a och o.

Vi vill hjälpa dig att satsa på rätt saker

Vår viktigaste fråga till dig som kund är ”Varför?”. Varför ska du skydda de här sakerna? Varför just nu? Varför ska du ha patentet? Utifrån svaren på de här frågorna kan vi hjälpa dig att se din verksamhet på ett nytt sätt. Och genom vår analys kan vi hjälpa dig att få en överblick över risker, möjligheter och kostnader – både nu och över tid. När vi har utrett vad ditt egentliga behov är kan vi hjälpa dig att öka lönsamheten.

Hör av dig till oss om du vill prata lönsamma patent.

Vill du få bättre koll på grunderna? Här kan du läsa om immaterialrätt, patent och varumärkesskydd.

Relaterat innehåll