Business Consultant

IPQ åskådliggör dolda tillgångar och gör dem tillgängliga för våra kunder. Vi sammanför kompetens inom juridik, teknik och företagsekonomi för att hitta konkurrensfördelar, skydda och försvara varumärken, design och innovation samt anpassa företag till att framgångsrikt arbeta med IP som en tillgång.

Ansök nu!

Vi kallar vårt arbetssätt för innovationsjuridik. Målet är att kunden ska stärka sina konkurrensfördelar. IPQ arbetar med att fånga upp kritiska rättsfrågor i ett företags verksamhet och processer för att stötta affärsmål och utveckla innovation på bästa sätt. Vi gör det genom att erbjuda bästa möjliga rådgivning och tjänster inom immaterialrätt och allmän affärsjuridik. Vi hjälper helt enkelt våra kunder att se värdet och möjligheterna i sina IP-tillgångar.

IPQ växer, ta chansen och var med på vår resa i rollen som Business Consultant!

Vi söker dig som drivs av att se helhet och komplexa samband och som vill arbeta nära företagsledningar i projektform för att stärka företags konkurrensfördelar.IPQ Professional Services har uppdrag från företag som har ledande marknadspositioner inom medicinteknik, fordonsindustrin, telekommunikation och finansiell teknik.

Arbetsbeskrivning
IPQ Professional Services är ett relativt nytt affärsområde och du kommer att ha en viktig del i uppbyggnaden. Vi har som mål att bli global kunskapsledare inom vår nisch. Du kommer att få arbeta med stor variation i arbetsuppgifterna, utmanas och utvecklas både vad gäller interna frågeställningar på IPQ men även externt mot kund i projekt.

I rollen som konsult och rådgivare hos oss ansvarar du för projekt, delprojekt och rapportering mot företagsledningar . Vi arbetar alltid tillsammans i våra kundprojekt inom teamet men vi har även ett tätt samarbete med andra specialistteam på IPQ.

Rollen består av tre primära delar;

  1. Leverera i projekt mot kund genom att ta fram strategier och implementera handlingsplaner.
  2. Fortsätta driva IPQ Professional Services erbjudande i form av utveckling av metodik och rådgivningstjänster.
  3. Driva säljarbete mot kund och prospekts, vilket inkluderar möten, sälj- och behovsanalyser, direkt uppsökning av företag och offertarbete.

 

Vem är du?
För att passa i rollen har du stort intresse för företagande, innovation och entreprenörskap. Vi ser att du har både ett stort driv och en god analytisk förmåga då arbetet innefattar analys av komplexa samband och att dra slutsatser av stora mängder data.
Som person är du resultat- och målinriktad samtidigt som du är självgående i ditt arbetssätt och har en god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behåller lugnet när tempot är högt. Du kommer att ta del av konfidentiell information varför det även är av stor vikt att du är ansvarsfull och visar på integritet i din arbetsroll.

Du har några års arbetslivserfarenhet, med examen inom Industriellekonomi med inriktning mot Business Design, Intellectual Capital Management/TechnologyManagement, Innovation Management eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, övriga språkkunskaper är meriterande.

Du erbjuds
IPQ erbjuder en arbetsplats med högt tempo och med bästa läge mitt i City. Vi har en mycket bra stämning och ambitiösa och engagerade kollegor och hos oss kan du vänta dig spännande utmaningar och högt i tak. Alla på företaget delar inställningen att allt är möjligt. Rollen passar dig som trivs att arbeta med frihet under ansvar och som vill utvecklas inom managementprocesser. Du kommer att få en mycket bra inblick i olika typer av affärsmodeller i många olika branscher inom svenskt näringsliv.

Ansökan
Låter detta som din nästa utmaning? Vänligen skicka ansökan med CV, personligt brev och betyg via www.jurek.se. Vi tar gärna in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Charlotte Brasch
Charlotte.brasch@jurek.se

Pernilla Svensson
pernilla.svensson@jurek.se


Jobb att söka